5 fakta om min första förlossning | Emma Lindsjö
emmalindsjo

Emma Lindsjö

Annons

5 fakta om min första förlossning

Idag går vi in i vecka 38. 3 veckor kvar till BF. Datumet man inte ska stirra sig blint på men dock ändå gör. Men tänkte ta upp fem saker om min första förlossning.

1.Vattnet gick POFF på morgonen. Dagarna innan var jag supercuper trött och hade inga känningar alls. Inte heller när vattnet gick. Men mellan 3 och 4 skulle vi på kontroll för infektionskoll. Då kände jag ett enormt tryck emot baken (som om att jag skulle skita på mig). Det visade sig att jag redan var öppen lite mer än 3 cm så vi fick ett förlossningsrum. Det var mina värkar, den där extrema bajsnödigheten. Så det behöver inte vara ont i magen och ryggen utan även ett tryck nedåt.

2. Jag hängde inne på bloggen och instagram emellan värkarna. Dessutom skulle jag pront fixa håret. För mig räckte lustgasen och den var min bästavän. Många hade skrämt upp mig innan att den inte hjälpte alls och att man bara blev illamående. Men för mig var den underbar och jag längtar efter den redan nu. Dock så fick jag inte ha den under krystvärkarna.

3. Min mamma var med under hela förlossningen. Vilken trygghet det var! Hon var verkligen det bästa stöd jag kunde ha. Hon drog fingrarna igenom mitt hår och var lugn hela tiden. Denna gång kommer hon dock inte att finnas med. Hon har såklart erbjudit sig men jag tror att jag fixar detta galant. Men hon tyckte det var väldigt speciellt att få närvara under stunden.

4. Förlossningen tog ca. 10 tim ifrån första känning och lillan var ute efter två krystvärkar. Allt finns på film (inget jag vill kolla på just nu för tror att jag kan bli lite rädd för mig själv, man var ju lite borta utav all lustgas haha) och även fast jag idag inte tycker att det var hemskt att föda barn och hade en bra upplevelse så känns det ju såklart att förlösa. Det bästa var krystvärkarna, för kroppen jobbade helt själv och jag kunde slappna av på ett helt annat vis men det var också det värsta, För det kändes som om att jag sprack ifrån Ystad till Haparanda, trotts att så inte var fallet.

5. Det var barnmorskans första egna förlossning. Tur att hon sa det efter för annars hade jag nog varit lite mer spänd. Dock var hon helt fantastiskt och både lyssna på mig och tog bra beslut som passade just mig.

  


http://www.love-shop.com.ua/
http://www.rbt.com.ua/
http://shah21.com.ua
www.http://niko-trading.niko.ua/
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmalindsjo

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Annelie

    När jag kom in på förlossningen med mitt första barn var jag öppen 10 cm 🙊 jag undrar verkligen hur denna förlossning blir 😍

Annons
stats