Bra med grannar | Emma Lindsjö
emmalindsjo

Emma Lindsjö

Annons

Bra med grannar

När jag skulle åka till mvc börja lampan för positions ljusen blinka i bilen och då är en lampa trasig och jag hade inte tid för att fixa det så fick ringa en taxi. Då kom det en bil på några minuter och det visa sig att han var vår granne haha. Lite komiskt så fick åka gratis både dit och hem. Kunde ju inte ha mer tur.

Hos bm gick det jätte bra. Alla mina värden är bra nu. Normalt blodtryck, blodsockervärde och annat. Har dessutom gått upp 1 kg vilket är grymt. Vi lyssnade även på hjärtats hjärtljud som låg på 140. Eftersom att min moderkaka ligger i framvägg mitt på magen kan det vara svårare att få fram hjärtljuden, det tar även lite längre tid att få känna sparkar eftersom att den då blir som en stötdämpare. Det är nog därför jag fick mage så fort eftersom att den ligger där. Annars är det inget som är konstigt med att ha den där jag kan föda vaginalt osv. Vi prata även om förlossning eftersom att jag har en rädsla för det och har redan massa tankar och frågor. Hade jag fått välja på en gång mellan vaginalt och kejsarsnitt hade jag valt ett sövt kejsarsnitt. Men jag är inte så rädd att jag kommer gå vidare med att få ett planerat kejsarsnitt utan jag vill ändå försöka med ett vaginalt för man klarar ju det. Det enda jag vill veta eller ha glasklart är att jag inte vill kämpa för länge med ett vaginalt, går det inte vill jag ha ett kejsarsnitt men vill då bli nersövd för jag har panik för sjukhus och det är så jag känner. Alla har ju olika tankar om förlossningar och det här är mina. Men min underbara barnmorska sa att jag inte behövde oroa mig för det för så kan jag få det. Jag kommer även ha min mamma där. Hon har ju gjort 4 vaginala förlossningar med bara lustgas och det har gått fort och bra så jag vill ha henne med som stöd faktiskt, det kommer kännas extra pushande och tryggt. Hon har ju alltid varit min trygga punkt i livet och jag vill att hon är med mig. Självklart kommer ju älsklingen också att vara där haha. Min bm sa att har man en mamma som har haft lätta förlossningar brukar det vara ärftligt så jag hoppas. Det var iallafall lite tankar om det men man går ju kurser längre fram och om jag vill kan man även gå på ett möte och prata om förlossnings rädsla med andra. Men sånt kommer ju lite senare.

Efter det var det bara att gå till sjukgymnasten som också gick bra. Efter det blev det hem och sussa. Äta massa gott och ligga på soffan. Har inte haft orken för något idag. Men nu blir det Bingolotto med Patrick och Toni som ska sova här.

20131223-194746.jpg

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmalindsjo

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Tess

  Har också sjukhus och nålskräck :/
  Min bm sa att när man kommer in så tänker man oftast inte på det utan man är så fokuserad på annat. Och att man istället känner sig tryggare än hemma för där finns kunnig personal som tar hand om en. Och det stämde verkligen det hon sa!
  Å lustgas är ju awsome! 😉
  Fnittrade till ibland å va nöjd över första “fyllan” på 9mnd 😉

  God jul till dej å lilla knytet i magen!

Annons
stats