En växande mage - Vecka 25 | Emma Lindsjö
emmalindsjo

Emma Lindsjö

Annons

En växande mage – Vecka 25

Magen växer. Jag känner mig mindre & mindre smidig för var dag som går. Lillan i magen är en riktigt karate kid. Vi har bestämt namn. Alicia är less på att vänta – Men näääär kommer bebis?

Jag mår än sålänge oförskämt bra. Det är knappt så att man vågar säga det för då vänder väl allt på en dag. Men helt ärligt så hade jag knappt känt mig gravid för tillfället om det inte vore för magen. Det är inte lika smidigt att ta på sig skorna och gör jag någon för stor ansträngning som igår när jag dammsög och torkade rent alla golv i huset känns det i fogarna. Men för några veckor sen fick jag skit jobbiga magsmärtor från ingenstans. Det visade sig bero på järntabletterna jag åt så direkt när jag byte blev det bra igen. Även fast jag känt mig super pigg har nämligen mitt järnvärde visat tvärtemot.

Sen hinner man väl inte reflektera så mycket när man redan har två småbarn. Det är fullt upp hemma med renovering och sen har vi investerat i en stor lokal som också ska fixas till. Sen har jag varit iväg med jobbet en del både till Stockholm och Göteborg. Sen reser vi utomlands på fredag natt så har haft mycket planering i huvudet (jag har en tendens till att bygga upp to do lists i min hjärna, största rädslan är att att glömma något, men planering är A och O för mig) och mitt i allt ska man tänka på sin graviditet, tur att det finns appar som håller reda på alla datum. Samtidigt älskar jag att ha många bollar i luften. Går jag hemma i en dag och inte har något att göra får jag panik.

När jag väntade Alicia var jag sjukskriven i nio månader. Utöver att jag mådde skit så gick den graviditeten så låååångsamt. Denna gång går allt istället för snabbt. Jag har knappt hunnit tänka på att jag ska gå igenom en till förlossningen. Jag är liksom inte stressad över något, allt löser sig. Så var det inte riktigt med första barnet, då hade jag packat BB-väskan i vecka 25, om något skulle hända och man fick förtidigt haha . . .

Jag spräcker iallafall myten om att man mår bättre när man väntar en pojke. För jag har aldrig mått så bra som jag gör nu och det är en liten flicka. Alla mina graviditeter har jag mått så olika så ne, den myten går bort. Vilka myter har stämt för dig?

 

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmalindsjo

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Maja

  Hej!
  Jag väntar mitt första barn (bf 15 jan) men tycker det är så svårt när det gäller vad man behöver och inte behöver till bebis. Kan inte du skriva ett inlägg om vad du tycker är nödvändigt samt icke nödvändigt att införskaffa? Kram

 2. Marie

  Inga myter har stämt, förutom klassisk pojkmagen. Har två pojkar och har mått sååååå illa o kräkts i 25 veckor med båda. 💙💙 blir glad att höra att man faktiskt kan må bra en tredje gång även om man mått dåligt med de två första om det nu blir en till här i framtiden😍

 3. Sara

  Föder man ett barn med mycket hår har man oftast halsbränna – stämmer inte!
  Jag hade ingen halsbränna och ut kom en bebis med ”långt” hår. Haha

Annons
stats