emmalindsjo

Emma Lindsjö

En vecka gammal

Tänk att vår lilla tjej redan är en vecka. Det känns stressande att tiden går så fort. Jag vet hur snabbt det gått med mina andra bebisar och nu vill jag bara ta tillvara på varje sekund. Jag vill inte släppa ifrån mig henne och har henne intill bröstet konstant.

Jag vill bara ligga på soffan och snufsa på Nora. Min familj har varit på besök och vi har njutit av all tid med varandra. Både jag & M har varit lediga sen innan jul, han hann jobba 3 dagar innan Nora kom så vi har verkligen fått tid med barnen och varandra. Känns nästan som semester.

Alicia & Millie blev plötsligt så stora. Millie har ju varit vår bäbis men nu förändrades det fort. Vi tyckte hon hade världens mini fötter och händer, men nu blev dom super stora. Genast ställer man andra krav. Minns att jag gjorde detsamma med Alicia. Häromdagen skulle vi ut och ta en fika. Innan Nora kom hade jag burit Millie till dörren. Nu tyckte jag istället att hon kunde gå själv.

Dom båda är väldigt snälla mot lillasyster. Alicia är mer minimamman som gärna gosar och hjälper till att trösta. Millie är mer försiktig och går fram när hon känner för det. Ibland kan hon få en spontan puss men inte för ofta. Det ska ske på hennes villkor.

Nora, en vecka. Hon är en liten sömntuta. Det är inte ofta vi får se hennes blåa små ögon men ibland tittar dom fram. Sover hela dagarna och älskar att ligga på mage, så att få sova på mammas bröst är det bästa. Passerade sin födelsevikt två dagar efter förlossningen och vägde 3480 gram 5 dagar gammal.

Har fått bada och det var helt klart godkänt. Tills syrran råkade skvätta vatten i ansiktet, då var det inte lika roligt. Sover i mosekorg bredvid mamma & pappas säng.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmalindsjo

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats