Föda hemma eller på sjukhus? | Emma Lindsjö
emmalindsjo

Emma Lindsjö

Annons

Föda hemma eller på sjukhus?

Idag var jag på besök hos barnmorskan. Kändes skönt och behövligt. Hade många tankar, funderingar och känslor.

Min bm behövdes på ett annat ställe så jag fick en annan. Såklart, lite min oturs dag. Kände det redan klockan sex imorse när jag  tappade ut hela burken full med vällingpulver på golvet.

Men det gick bra. Sf måttet låg på 23. Hjärtljuden på 150. Järnvärdet såg bra ut. Blodtrycket var jätte lågt, men det förklarar mina svimattacker jag får. Hade exakt likadant med lillan.

Sen pratade vi lite om förlossning. Det fanns tre saker jag hade på hjärtat. Ett, om en ny vaginal förlossning kunde påverka en gammal hematom. Vilket det inte hade. Två, tankar kring det om att man har ett syskon hemma. Men fick glädjande besked om att om allt går bra så är minsta tiden att stanna 6 timmar och hamnar vi på familje bb så får vi faktiskt ta ditt lillan. För mig var det väldigt lugnande att höra. Lite mer inställd på att födda på Växjö nu. Tre, vad gör man om man får föda hemma? Att flest barn föds på sommaren har man hört länge och att kvinnor har panik över att man inte får plats under sommarhalvåret eller får åka till en annan förlossningen har man ju hört en del. Just juli föds det allra flesta på eller har gjort tidigare år. Så jag undrade lite kring tänket om man faktiskt får föda i bilen haha inte så stor risk men en tanke som slog mig. Ibland hamnar man ju i konstiga tankar. Sen kan ju allt hända och man vill veta vad man bör göra i en viss situation.

Kvällen har gått fort annars. Jag och lillan köpte en tårta och hade en fika kväll hemma hos Lollo. Marcus ligger i feber så han har fått vila. Förhoppningsvis stannar han i sängen inatt. Han går nämligen i sömnen.

Senast i förgår natt så vaknade jag av att han var uppe och lyfta på alla våra ljus.

Jag- Älskling vad håller du på med?

M- Jag fixar lite!

Jag- Aha, halv fyra på natten?

Sen sa han inget mer men jag förstod nog att han sov. Vi vaknade sedan när klockan ringde utav att ljusen låg i sängen.

Jag- Vad höll du på med inatt haha?

M- Vadå?

Jag- Ja en förklaring till varför ljusen ligger i vår säng kanske?

 

http://love-shop.com.ua
http://http://rikon-ya.com
ネットワークセキュリティとは – www.e-light-security.jp
http://rikon-ya.com
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmalindsjo

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Emelie

  Hej Emma! Älskar don blogg har löst den sen du var gravid med Alicia blev schokad när jag läste att du flyttat till klaveström (jag bor i Växjö och har släkt i Vetlanda) blir fortfarande schokad ibland när jag läser att du vart på Grand samarkand typ tycker de är coolt 😏 De jag skulle säga va att jag har en son snart ett år som är föd på Växjö lasarett och jag har bara positivt och säga! Så hjälpsamma och duktiga! Och familjen BB va hur bra som helst! Kram

  1. emmalindsjo
   emmalindsjo

   God morgon Emelie 🙂

   Nej men vad roligt, snart har man ju lite mer fritid så om du har lust för en fika någon gång så får du gärna maila ^^
   Känner ju inte så många och vore kul att se lite mer utav Växjö 😀

   Vilken lättnad att höra! Hoppas att jag får samma upplevelse 😀

   ha en toppen helg med familjen

   kramis

 2. Linda

  Hej!
  Tack för en jättefin blogg, jag blir alltid på bra humör av att läsa. Jag la märke till att det i informationen står att lillasyskon beräknad 28 juli 2015, borde det inte vara 2016? 🙂

Annons
stats