emmalindsjo

Emma Lindsjö

Getingstick på magen

Igår spenderade vi hela dagen i solen.

Först hade vi en brakfrukost och hade Marcus pappa över som sällskap. Någonting extra mysigt med frukostarna på lördagar är att vi alltid köper nybakta frallor ifrån konditoriet och har massa bär och annat gott framme. Vi kan sitta i en timme och bara mumsa.

Igår kom vi på idéen att vi kunde följa med Marcus pappa till deras stuga vid vattnet och njuta utav solen. Vilket var en toppen grej. Med en dotter som ÄLSKAR vatten och är fullkomligt orädd utav sig så är en sjö och natur ibland det bästa som finns. Där finns det ju så enormt mycket att upptäcka. Den där modiga sidan har hon inte fått ifrån mig för jag är ju livrädd bara jag kliver utanför bildörren i skogen. Eller att bada i okänt vatten. Är det bara jag som tänker på alla gäddor som kan bita av en tårna? Men hon bryr sig inte för fem öre. Ser hon fiskar hamnar hon i himmelriket och alla kryp vill hon ha i handen. Jag hoppas det är en egenskap som följer med henne livet ut, att vilja upptäcka och vara orädd.

Så vi gjorde iordning lunch och tog med oss, köpte fika och rullade iväg. Det blev en toppen dag. Alicia badade, hjälpte killarna att få bort vass, åkte båt med M och hade det super kul så hon däckade redan vid halv sju och sover än. Jag själv njöt också för fulla muggar. Fick en hel del färg även fast jag mest satt i skuggan för att inte svettas ihjäl. Jag var ju inte höggravid med lillan mitt på sommaren. Men nu förstår jag hur jobbigt det kan vara. Man vill ju bara svalka sig konstant.

Sa det till M att om det blir fler barn så får det bli vinterbarn (inte för att man får bestämma) men i stundens hetta sa jag så. Men det är väl skönt att ha sommarbarn, kalasen kan man ha utomhus, slippa alla sjukdomar som rs virus och alla kläder osv? Fick jag till svars. Jo det är ju sant, jag får väl svettas lite mer då tänkte jag för mig själv. Alicia är juni barn, vi får väl se om bebis blir ett juli barn och Marcus är augusti barn.

Men till annat som skedde under gårdagen, jag fick ett getingstick mitt på magen. Bebis i magen blev nog lite chockad över min indiandans och skrik. Svårt att se om man reagera när det var på magen som är som en badboll just nu också. Men bebis ville inte ut för det. Den kommer när den känner sig redo.

Orden “bebisen kommer när den är redo” känns lite mer lättsvalda denna gång än första. Med Alicia räknade man ner minutrarna och man hamnade nästan i ett desperat läge. Denna gång så visst, vi längtar ihjäl oss, jag vill bara bebisgosa nu och inte känna mig såhär tung. Men jag vet ju att bebis kommer vara hos oss inom tre veckor, vad kan man göra?

Mamma tyckte jag skulle sätta mig på tvättmaskinen och ta ett halvt glas champagne, det fungerade för henne haha. Dessa hemmaknep.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmalindsjo

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. Lena

  Det finns ju hur mkt tips som helst för att starta upp en förlossning, färdknäppen, hallonbladsthe, springa upp och ner i trappor osv osv, men jag tror som du, bebisen kommer när den är klar och redo. Och skulle den inte tycka att den är klar så finns det ju ändå ett slutdatum och ut kommer den ju 🙂
  Jag fick min yngsta tjej i slutet av juli, en sådär rekordvarm sommar, fy sjutton va tungt det var att vara höggravid då, jag lider med dig!

  Jag tänkte bara fråga, jag vet ju att du/ni valt att hålla Alicias pappa utanför bloggen, men tänkte bara fråga om han har ngr åsikter om att Alicia kallar Marcus för pappa? Jag vet ju bara personligen att jag inte hade velat att mina barn kallade någon annan mamma, fast samtidi så var ju Alicia så liten när ni flyttade dit, och även om hon har en annan pappa så har ju Marcus varit där mer än halva hennes liv, så för henne är det nog naturligt, för de lär ju sig av vad andra barn säger och gör.
  Sedan verkar Marcus en toppenkille öht, att han tagit henne till sig som sin egen, det är ju det viktigaste att det funkar mellan de två.

  Om Marcus kommer göra ngt gästinlägg någon gång så hade det varit kul att höra hans sida om hur det är att träffa en tjej med barn, om det blev en jätte stor omställning, om det fanns ngn slags fundering innan eller om det bara var att köra på direkt, iof så är du ju en toppentjej med en av världens sötaste småloppor som vem hade inte kört, haha.
  Och hur han känner inför att bli pappa “på riktigt”, fast det är han redan tycker jag, men pappa på pappret, tankar om hur förlossningen kommer gå, är han rädd, nervös, spänd, förväntansfull?
  Vi kvinnor gör ju ett jävla jobb med förlossning och allt, helt sjukt vad kroppen kan, men jag vette tusan om jag skulle klarat att vara mannen, stå brevid och se den man älskar mest ha så fruktansvärt ont och inte kunna göra ngt mer än hålla handen, badda pannan, massera på ryggen typ.

  Sorry för all text 🙂

  Hoppas bebisen kommer ut snart, jag längtar efter bebisbilder ❤️

 2. Annika- gravid med fyran

  Men aj vad ont och få ett stick mitt på magen, jag har fått ett på halsen en gång och det var inte kul. Och jag håller med om att det är hemskt att vara gravid när det är såhär varmt. Svullen överallt och allt blir extra jobbigt, bara att härda ut 💕💕

stats