emmalindsjo

Emma Lindsjö

Livet med tre barn

Jag har fullt upp konstant. En bebis sover mest de första veckorna. Jo det gör vår lilla Noris, men när hon sover försöker jag ordna med mat till syrrorna, aktivera dom och försöka få någon ordning på mig själv (5 dagar av 7 förra vecka njöt jag runt i pyjamasen).

Alicia förstår ordet vänta, att mamma måste få ge mat till Nora och att jag strax ska hjälpa henne. Det förstår inte Millie på samma vis och stundvis känner jag mig lite otillräcklig. Millie har ju alltid varit vår bebis och nu fick hon bli stor, väldigt snabbt och så mellanbarn på det. Vi försöker tänka lite extra på att hon kanske behöver den där extra uppmärksamheten nu men så är hon inne i en “fruktansvärd” trotsig period, började redan i höstas och ska testa oss hela tiden så att vi istället får möta konflikter. Jag minns exakt när Alicia hade samma fas och vet att det går över. Men jobbigt är det. Men hon gillar sin syster iallafall och hjälper gärna till att mata, byta och pussas. Försöker få henne delaktig i det här nya lilla livet. Så fort Norisen piper till kommer tjejerna i kör “mamma, du måste gå till bebis nu!”.

Men det är lite som många säger “Trean hänger bara med!”. Hittills har allt gått bra och vardagen rullar på. Tycker inte att det är en sån större skillnad från 2 till 3. Det är väl de stunder jag matar Nora och inte kan vara med tjejerna på samma vis. Vi har ju aldrig hunnit komma ur “småbarnsåren” innan nästa goding har kommit så vi vet väl inget annat 😉

Jag är tacksam för att Nora sover på nätterna så att jag har energi på dagen (det behövs), för sen är det fullt ös. Jag är så glad i mina tre flickor. Jag ville inte ha tre barn tätt, men när jag ser hur Alicia & Millie leker så blir jag varm om hjärtat. Så kul dessa brudar kommer ha tillsammans. Idag har dom även börjat på gympa ihop. Alicia började på det förra året men hon tappade motivationen mot slutet. Nu när hon fick gå med syrran var hon super taggad istället.

Nu: Alla barnen sover och vi ska mysa ner framför farmen. Eller ta en dusch (i ensamhet) det kallar jag vardagslyx.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmalindsjo

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats