emmalindsjo

Emma Lindsjö

När det är dags

I söndags trodde jag att det var dags haha. Jag skrattar för att jag blev så lurad.

Vi klev upp vääääldigt sent. Dom andra vaknade inte förens tio och sen låg vi och drog oss. Jag började då få en riktigt underlig känsla i magen. Sammandragningarna tittade fram som varit puts väck borta och plötsligt kom det två till tre på tio minuter, efter ca. 1 timme kom samtidigt trycket som jag kände igen. Jag kunde helt plötsligt klocka dom.

Exakt så var ju mina värkar med Alicia dom första timmarna, tryck och sammandragningar,. Vilket hopp jag fick! Jag tror många som fött barn och är gravida vet vad jag talar om. När man får det där hoppet om att bebisen vill ut och man plötsligt blir så taggad på att föda barn, man blir ju SÅ GLAAAAD. Det blev kraftigare och tillslut var jag tvungen att stå stilla, ville bara skratta men det gick inte för det blev tio gånger värre då.

Ne, jag var helt bombsäker. Så ringde mamma och sa “Idag, idag händer det nog” (så tände jag hennes hopp haha). Tog en dusch man vill ju gärna vara fräsch. Marcus började storstäda. Skura golven och spola av hela altanen (det borde nog jag ha gjort istället). För efter tre timmars vila och sovpaus var allt borta. Inte en enda sammandragning nådde min kära livmoder. Jahopp, det var som om att jag blev bestulen på världens glass jag precis fått i handen.

Kanske tur det för Alicia var inte riktigt sig själv. Hon fick plötsligt feber och blev helt utslagen. Innan middagen märkte vi att hon var varm men vi tänkte att det var för varmt i luften så vi åt middag i källaren, sen lekte hon med barnen för Lollo kom förbi på fika men sen på kvällen blev det tio gånger värre. Hon ville inte ha mat, absolut ingen dricka och att få i henne alvedon var inte det roligaste projektet. Det är ju aldrig kul att tvinga i sina barn saker, Hon mådde verkligen inte bra och om jag hade behövt lämna henne i det skickat hade jag mått jätte dåligt.

I såna här varma dagar är jag sjukt tacksam för vår källare. Vi har ju även gästrummet där nere i gillestugan så vi har tagit över den nu. Igår morse var hon fortfarande hängig men det blev bättre under dagen. Vi höll oss inomhus och jag gjorde nog allt för att få i henne vätska. Vatten med frysta bär i tycker hon är jätte kul, så vi gjorde även hemmagjord isglass vilket också gick hem. Så hela dagen igår gick till att bara ha myskalas, nu är hon kry igen.
PC130853

En liten vinterdam i sin rosa outfit ifrån Zunstar

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmalindsjo

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats