Tre positiva saker om dagen | Emma Lindsjö
emmalindsjo

Emma Lindsjö

Annons

Tre positiva saker om dagen

Är det inte lätt när hela familjen är samlad att man bara pustar ut, är trött och längtar tills att man får kasta sig på soffan och se på en serie?

Så är det här hemma iallafall. När M kommer lagar jag maten och sen är vi alla helt slut. Men en sak går vi igenom först vid middagen, tre grymma saker som skett under dagen. Faktiskt lite småkul att man lyfter de bra sakerna istället för det dåliga. Människor har ju en tendens till att lyfta allt negativt och glömma allt positivt.

Så mina tre positiva saker som hänt/skett eller sagts idag var:

1. Jag pratade med min farfar i säkert en timme. För mig kändes det väldigt bra, jag kan prata om allt med min farfar och han är väldigt förståelig och har otroligt bra värderingar. Tillslut kom jag på mig själv med att bara gagga på medans han jobbade “Eh farfar, du kanske måste lägga på nu förresten om du jobbar?” “Nejdå, det är bara kul att höra av dig!”.

2. Jag hade egentid med Alicia. Hon har aldrig visat tecken på varken svartsjuka eller att hon inte gillar sin syster. Snarare tvärtom, om både Millie och Alicia behöver en hand och jag vänder mig till Alicia först så brukar hon säga “mamma, bäbis hessen” och peka på henne för att jag ska ta bebis istället. Jag tycker att det är otroligt fint gjort men vi ger dom även mycket egentid på tu man hand. Som sist tog M med sig Alicia på speedway och jag var hemma med bäbis. Det är ju två år emellan och Alicia är storasyster, det är såklart dom är på olika nivåer och har olika behov. Så idag fick Marcus order om att lägga sig på ovanplan med Millie och ha en mys stund med henne. Medans jag och Alicia satte på musik och målade lite precis innan läggdags inne i köket.

3. Jag plockade ut diskmaskinen och hängde tvätten  (i tid). Låter super tramsigt men det är en liten intern grej emellan mig & min sambo. Jag är nämligen E X P E R T på att börja tvätta men glömmer totalt bort att hänga upp tvätten efter. Detsamma gäller diskmaskinen, jag är bra på att trycka på starta knappen, men helt klart sämre på att plocka ur & in.  Min sambo har pikat mig lite då och då, just för att kläderna börjar lukta och diskmaskinen inte plockar ur sig själv eller in “Älskling, man sätter inte på någonting om man inte har tid att hänga upp det sen!”. Så idag pikade jag tillbaka lite när han klev innanför dörren “jag har hängt tvätten och plockat ur disken” “Oj, vad duktig du e haha, hur har du hunnit?” “Min hemlis, men du vet, man startar ju inte någonting man inte har tid att fixa, bara så att du vet liksom!”. Det fick mig att le och jag gick och småskratta lite i en timme över det (riktigt tråkigt humor).

Men nu ska jag ta en dusch efter en låååång dag med små kusinerna och sen ska jag krypa till kojs. Sov så gott kära du!

 

 

Bilder på syrrorna för ett tag sedan <3

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmalindsjo

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sigrid

    Hej,

    Jag håller på att göra ett skolarbete där jag undersöker situationen för föräldrar med små barn (0-3 år) i cafémiljöer med syfte att utveckla den optimala sittmiljön för barn och föräldrar. Det hade varit guld värd om du ville ta 3 minuter och svara på en enkät. Tack på förhand!

    https://sv.surveymonkey.com/r/WDSTW8M

Annons
stats