emmalindsjo

Emma Lindsjö

Vad får man inte be sin man om?

Inga känningar ännu. Lite mer sammandragningar och mer slempropp har lossnat men inget mer. Hon varnade mig för att hon var väldigt hård emot min tapp så skulle inte få panik om det kom blod, men icke det heller haha. Det kändes så konstigt att hon sa “Nu var jag extremt hård emot din livmodertapp”, det lät lite roligt. Samtidigt som P undra vad hon höll på med?

Ja,  männs starka sidor är kanske inte att hålla koll på den kvinnliga kroppen. Fast kan erkänna att jag inte heller visste vad livmodertappen var innan jag blev gravid och innan jag googlade på allt haha. Så hon skulle förklara för Patrick hur det fungerar när allt börjar öppna sig och mogna. Sen hamna vi i diskussioner om att den var som en snopp haha. Tydligen har Patrick känt den. Aa jag tyckte hela situationen om att vi satt och prata om att det var som en snopp i den kvinnliga vaginan var lite skum haha.

Utöver det när vi kom in på det där om bajsandet och läkaren fråga “Men är du hård nu?”, jag svara såklart “Aa”, så kommer P in med “vadå aa? Du sitter ju på toa i en timme för att få ut en harklutt och nästan skriker för att du tar i? Det är väl inte bara hård det är väl stenhård? Det är ju inte normalt” “Ja okej men nu behöver vi inte gå in på mitt bajs här haha”. Jag skämdes lite. Det är ju deras jobb att hjälpa en men att prata om ens bajs är inte speciellt kul, jag som har svårt för bajs också. Jag blir ju äcklad av mig själv även fast det är världens mest naturligaste grej så har jag svårt för det.

Iallafall sa hon då att jag skulle ta lavemang. Jag tänkte då att det var någon tablett eller två och kanske att det tar ett dygn innan magen kommer igång. Går till apoteket och reflekterar inte mer över asken förrns jag kommit hem. Då inser jag att det är en tub med en lång pip som ska in i aa, hålet.

Då får jag verkligen sjunka till en nivå jag inte ville. Först försökte jag själv. Men jag når inte framifrån för magen är i vägen och inte riktigt bak heller, det är precis så att jag kan torka mig. Jag nådde inte så långt så att jag skulle lyckas få in pipen och trycka. Så jag får helt enkelt gå ut till P med pipen hållandes i handen. Han kollar på mig och jag hinner inte ens säga något “Aldrig i livet emma!”. “Men jag når ju inte!!! Vill du hellre se mig bajsa på förlossningen när bebisen kommer ut då eller?”, nej det ville han inte så han fick ju hjälpa mig.

Även fast han är min man så skämdes jag, eller det hela kändes lite konstigt. Men det fungerade, på tre minuter satt jag på toa haha. Det var ju huvudsaken, så till alla hårda preggolisor så rekommenderar jag microlax. Kanske inte det roligaste att ta, men fungerar gör det haha.

Nu är det dags för mig att hitta något att ha på mig, bor ju i min svarta klänning som jag köpte i Spanien förra året så det är nog dags att hitta ett nytt favorit plagg.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer
emmalindsjo

Kommentera

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
 1. cazandra

  Hahaha underbara människa! Sitter här i v:18 o har självklart bajstankar här också,tror jag kommer hamna i samma sits som du en dag men vad ska man göra! Tack för att du gav mig kvällens skratt:) Och grattis till eran underbara dotter!

 2. Malin

  Även om du får ut nu så kommer det bildas och komma nytt när du krystar 🙂 Jag vet att jag gjorde på mig, men brydde mig inte det minsta om det! Hade väldigt mycket annat att fokusera på 😉

 3. Ellinor Eriksson
  Ellinor Eriksson

  Jag älskar hur härligt öppen du är! Precis sådär som man ska vara, allt är inte bara som en sagovärld där allting är perfekt, långt ifrån. Jag var precis som dig, stenhård hela förra graviditeten (och så även denna) men jag fick ingen hjälp så jag bajsade ju såklart på mig på förlossningen. Det värsta minnet jag har!! Nu äter jag tarmstimulerande inolaxol men jag vet inte om jag tycker den fungerar. Ska absolut testa microlax innan förlossning om det är samma denna gång! Lycka till på förlossningen nu! 😀

stats